Balatonalmádi Nádas Református Óvoda

ovoda

Jövőt építünk

Példanélküli beruházásba kezdett a Magyarországi Református Egyház. A 30 milliárd forintos állami támogatásból életre hívott Országos Óvoda Program segítségével országszerte lehetőség nyílt új óvodák építésére, valamint a már meglévő, leromlott állagú óvodák felújítására. A Programnak köszönhetően mintegy 3200 gyermek számára lesz új óvodai férőhelyet. A gyerekek 21. századi körülmények között, igényes környezetben tölthetik majd mindennapjaikat.

A Magyarországi Református Egyház kiemelten fontosnak tartja a gyerekek értékrendjének megalapozását, a keresztyén szellemiségben nevelését, mely megtartó alapokat és tartalmas útravalót ad későbbi életükhöz. Az intézményekben a nevelés és az oktatás Istennek a Szentírásban adott kijelentése, hitvallásaink és a kálvinizmus szellemében folyik.

Tovább olvasom

Országos Óvodaprojekt Balatonalmádiban

Balatonalmádi Református Egyházközsége 2019-ben csatlakozott az Óvodaprogramhoz. A Balatonalmádi Nádas Református Óvoda 679.121.411 Ft-os támogatással épült és Óvodánk 2022. szeptember 1-jén nyitotta meg kapuit. A teljes beruházás részét képezte az ingatlan tervezése, a kivitelezés, a műszaki ellenőrzés és a működéshez szükséges alapeszközök beszerzése is.

A három szintes épület a Noszlopy utca és a Damjanich utca sarkán található, a Györgyi Dénes Általános Iskola és közeljövőben megnyíló Bölcsőde szomszédságában.
A négy csoportos, 100 gyermek befogadására alkalmas épület alagsorában kap helyet a tálaló- és mosókonyha, a földszinten az óvodai csoportok öltözőkkel és saját mosdókkal, valamint tornaszoba került kialakításra, az emeleten találhatóak a fejlesztőszobák és az irodák.

Tovább olvasom