A Magyarországi Református Egyház az Országos Óvoda Program keretében 3200 új óvodai férőhelyet biztosít az ország számos településén, így Balatonalmádiban is. A nagyszabású projekt lehetővé teszi, hogy a Református Egyház által működtetett óvodákban a gyermekek 21. századi körülmények között, igényesen élhetik meg mindennapjaikat. Ehhez a hatalmas beruházáshoz, melyből 66 intézmény épül, illetve újul meg, Magyarország Kormánya 30 milliárd forinttal járul hozzá.

Balatonalmádi Református Egyházközsége 2019-ben csatlakozott az Óvodaprogramhoz. A Balatonalmádi Nádas Református Óvoda 679.121.411 Ft-os támogatással épül és 2022. szeptember 1-jén kezdi meg működését.

A teljes beruházás részét képezi az ingatlan tervezése, a kivitelezés, a műszaki ellenőrzés és a működéshez szükséges alapeszközök beszerzése is.

A három szintes épület a Noszlopy utca és a Damjanich utca sarkán található, a Györgyi Dénes Általános Iskola és közeljövőben megnyíló Bölcsőde szomszédságában.
A négy csoportos, 100 gyermek befogadására alkalmas épület alagsorában kap helyet a tálaló- és mosókonyha, a földszinten az óvodai csoportok öltözőkkel és saját mosdókkal, valamint tornaszoba került kialakításra, az emeleten találhatóak a fejlesztőszobák és az irodák.

A terület nagyobbik részén helyezkedik el a játszókert, ahol zöld és burkolt felületek, teraszok biztosítják a szabad levegőn való tartózkodás tartalmas eltöltésének lehetőségét hintákkal, csúszdával, homokozóval, babaházzal, kerti bútorokkal.

A megvalósulásért hálásak vagyunk Magyarország Kormányának és a Balatonalmádi Református Egyházközségnek a lehetőségért és a támogatásért.
Óvodánk az ökumené jegyében várja azokat a Balatonalmádiban, illetve a környező településen élő gyermekeket, akiknek szülei számára fontos a hitben való nevelődés. Az óvodai ellátás ugyanúgy ingyenes, mint az Önkormányzat által működtetett intézményekben.

Kiemelt célunk, hogy pedagógiai munkánkban egyformán hangsúlyt kapjon a magas színvonalú szakmaiság és a keresztyén nevelés.

Aki hisz énbennem, ahogy az Írás mondta, annak belsejéből élő víz folyamai ömlenek!

(János 7:38)